Mācību prakse Nantēres apmācības un profesionālās pilnveides institūtā (IFPM) Francijā, projekta Erasmus+ ietvarā (11.04.2024.)
Jelgavas Amatu vidusskolas vizāžistu un frizieru specialitātes audzēknes no 26. marta...
Medijpratības lekcija (05.04.2024.)
4. aprīlī Jelgavas Amatu vidusskolā viesojās Latvijas Universitātes docente Klinta... " id="gal2_nright3670"...
Lieldienu ieskandināšanas pasākums (28.03.2024.)
Klausījos, brīnījos, Kas aiz kalna gavilēja: Lieldieniņas braukšus brauca,...

PIEVIENOJIES


21. novembrī Jelgavas Amatu vidusskolā skanīgi atklāts Erasmus+ projekts “Vakariņas pilī”.

Projekta “Vakariņas pilī” mērķis ir attīstīt audzēkņu un studentu savstarpēji saistītās prasmes, lai veicinātu profesionālo darbību iespējas karjeras izaugsmei un personīgajai nākotnei kā Eiropas Savienības pilsoņiem.

Projekta partneri:
Jelgavas Amatu vidusskola- Rundāles pils (Latvija)
CY Cergy Paris Universite, (Francija)
Lycée des Métiers Santos Dumont - Versaļas pils (Francija)
Agenzia per la Formazione,l'Orientamento e il Lavoro della Provincia di Como – Vila Olmo (Itālija)
Projekta atklāšana Jelgavas Amatu vidusskolā, pieņemšana pie Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētāja vietnieces Ritas Vectirānes, Jelgavas Domē un iepazīstas ar Jelgavas kultūrvēsturiskām vietām. Pils dārgumu medības un hercogu dzīves noslēpumi Jelgavas pils muzejā. Ceļojums Jelgavas pagātnē un skats no Academia Petrina torņa. Frančesko Bartolomeo Rastrelli pērles Latvijā.
Projekta dalībniekiem bija iespēja iepazīsties ar Latvijas sadzīvi 19. un 20. gadsimtā, apmeklējot Jūrmalas brīvdabas muzeju. Muzejā izveidota 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma piekrastes zvejnieka sēta ar tai raksturīgām ēkām – dzīvojamo māju, klēti ar ratnīcu, tīklu būdu, zivju kūri, pirti un citām būvēm. Ejot pa Ragakāpas dabas taku bija iespēja iepazīt Latvijas dabu ziemas apstākļos, nofotogrāfēt Latvijai raksturīgos augus un izveidot aprakstu par kādiem no augiem. Projekta dalībniekiem no Itālijas un Francijas bija interesanti redzēt mūsu jūru ziemas apstākļos, ko noteikti nevar redzēt viņu mītnes zemēs. Sniegs, smilšainā pludmale un jūra.
Projekta dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar vēsturisko skatījumu par Latvijas lepnumu - rudzu maizi, uzzināt par saldskābmaizes senajām cepšanas tradīcijām maizes ceptuvē ,,Lāči’’, kā arī piedalīties meistarklasē un pašiem praktiski padarboties. Audzēkņi iepazinās ar rupjmaizes gatavošanas tehnoloģiju, pagaršoja dažādas maizes, pagatavoja saldskābo maizi un smilšu mīklas cepumus. Uzzināja par citiem ēdieniem, ko var pagatavot no maizes. Audzēkņiem bija interesanti uzzināt par iesalu, kā arī interesi izraisīja koka darba rīki, kā liza, abra, ko izmanto maizes cepšanā.
Viesošanās viesnīcā Baltic Beach. Programmā viesnīcas restorānu ēdināšanas un viesmīlības vēsturiskie aspekti 20. un 21. gs. Jūrmalā. Baltic Beach Hotel & SPA ir piecu zvaigžņu viesnīca, kas atrodas Baltijas jūras krastā, pašā Jūrmalas sirdī. Paldies Ilze Baumerte-Loļa par darbu ar audzēkņiem un plašo izzinošo ekskursiju.
Rundāles pils vakariņu ēdienkartes sagatavošanas darbi. Praktiskais darbs grupās Jelgavas Amatu vidusskolā. Piedalās audzēkņi no Lycée des Métiers Santos Dumont (Francija), Agenzia per la Formazione,l'Orientamento e il Lavoro della Provincia di Como (Itālija), CY Cergy Paris Universite (Francija un Jelgavas Amatu vidusskolas. Erasmus+ projekts “Vakariņas pilī”. 23. novembrī itāļu, franču un Jelgavas Amatu vidusskolas skolotāji un audzēkņi ierodas Rundāles pilī, lai sāktu iekārtot svinīgo vakariņu zāli.
Vēsturisko ēdienu un konditorejas desertu gatavošana Rundāles pilī. Piedalās audzēkņi un pasniedzēji no Lycée des Métiers Santos Dumont (Francija), Agenzia per la Formazione,l'Orientamento e il Lavoro della Provincia di Como (Itālija), CY Cergy Paris Universite (Francija un Jelgavas Amatu vidusskolas. Svinīgo vakariņu norise Rundāles pilī.
Projekta “Vakariņas pilī” mērķis ir attīstīt audzēkņu un studentu savstarpēji saistītās prasmes, lai veicinātu profesionālo darbību iespējas karjeras izaugsmei un personīgajai nākotnei kā Eiropas Savienības pilsoņiem.
Erasmus+ projekta “Vakariņas pilī” ietvaros savus produktus prezentācijai un degustācijai Jelgavas Amatu vidusskolas telpās piedāvāja Latvijas vietējie uzņēmumi:
A/S "Tukuma piens"
A/S "Jaunpils pienotava"
A/S "Rīgas miesnieks"
Alus darītava "Viedi"
Skrīveru pārtikas kombināts
Maizes ceptuve "Lāči"
Degustācijas dalībnieki noskenējot uzņēmuma QR kodu, varēja aiziet uz uzņēmuma mājas lapu un sīkāk iepazīties ar tā produkciju.
Paldies šiem uzņēmumiem, kas atsaucās un piedāvāja savu produkciju. Projekta dalībniekiem no Francijas un Itālijas bija interesanti pamēģināt priekš viņiem jaunus un interesantus produktus.
Kad darbs ir izdarīts, tad seko tā izvērtēšana.
Projekta “Vakariņas pilī” mērķis bija attīstīt audzēkņu un studentu savstarpēji saistītās prasmes, lai veicinātu profesionālo darbību iespējas karjeras izaugsmei un personīgajai nākotnei kā Eiropas Savienības pilsoņiem, kas arī sekmīgi tika paveikts. Projekta nedēļas laikā komandas lieliski sadarbojās, kas vainagojās ar izcilu skolotāju un audzēkņu veikumu. Šī nedēļa bija saspringta, bet tajā pašā laikā, tā bija pārsteidzoši interesanta un informatīva. Milzīgs paldies par ieguldīto darbu, sirdi un dvēseli visiem projekta dalībniekiem.
Projektā piedalījās audzēkņi un pasniedzēji no Lycée des Métiers Santos Dumont (Francija), Agenzia per la Formazione,l'Orientamento e il Lavoro della Provincia di Como (Itālija), CY Cergy Paris Universite (Francija) un Jelgavas Amatu vidusskolas.
Erasmus+ projekta “Vakariņas pilī” viens no noslēdzošajiem pasākumiem bija konference Ģederta Eliasa Jelgavas un vēstures muzejā. Konferencē uzstājās Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš, Ģ. Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeja direktore G. Grase, Jelgavas Amatu vidusskolas direktore E. Bišere, CY Cergy Parīzes universitātes zinātniskais koordinātors V. Marcilhac, LBTU PTF profesore G. Krūmiņa-Zemture, Jelgavas muzeja galvenais speciālists E. Umbraško, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe, ģenerālsekretāre un profesore B. Rivža un Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja G. Auza.

>
Latviešu
Stundu laiki

1. 8:00 - 8:40
2. 8:45 - 9:25
3. 9:35
- 10:15
4. 10:20
- 11:00
5. 11:40
- 12:20
6. 12:30
- 13:10
7. 13:15
- 13:55
8. 14:00
- 14:40
9. 14:45 - 15:25
10. 15:30 - 16:10
11. 16:15 - 16:55
12. 17:00 - 17:40
13. 17:45 - 18:25
14. 18:30 - 19:10
15. 19:15 - 19:55
16. 20:00 - 20:40

STUNDU SARAKSTS UN IZMAIŅAS

 

 

e-klase



uzdevumi.lv


Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija


Jelgavas pilsētas dome



 

Jelgavas Izglītības pārvalde

UNESCO

Europass CV


elektroniskais katalogs
JAVS bibliotēkas katalogs


Izglītība pieaugušajiem

ISIC
 


Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes. Piekrītot sīkdatņu izmantošanai, tiks nodrošināta tīmekļa vietnes optimāla darbība. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat, ka izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Detalizētāka informācija pieejama sīkdatņu izmantošanas politikā.