Mācību prakse Nantēres apmācības un profesionālās pilnveides institūtā (IFPM) Francijā, projekta Erasmus+ ietvarā (11.04.2024.)
Jelgavas Amatu vidusskolas vizāžistu un frizieru specialitātes audzēknes no 26. marta...
Medijpratības lekcija (05.04.2024.)
4. aprīlī Jelgavas Amatu vidusskolā viesojās Latvijas Universitātes docente Klinta... " id="gal2_nright3670"...
Lieldienu ieskandināšanas pasākums (28.03.2024.)
Klausījos, brīnījos, Kas aiz kalna gavilēja: Lieldieniņas braukšus brauca,...

PIEVIENOJIES


Jelgavas Amatu vidusskolas līguma realizēšana ar Komo Profesionālās izglītības centru.
Aprīlī Latvijā un Jelgavā viesosies Komo profesionālās izglītības centra 16 audzēkņi un to pavadošās personas direktors Silvio Peverelli, skolas pasniedzēji Sergio Mauri, Andrea Pruneri un prof. Domenico Cunti, kā arī skolas prezidents Guido Monti un Dr. Giuseppe Scaccabarozzi, Bellano (Komo) pašvaldības vicemērs.

Līdz ar to Jelgavas Amatu vidusskolā līguma un audzēkņu mācību procesa ietvaros 3.aprīlī no plkst. 10:00 līdz 21:00 kopā ar Jelgavas Amatu vidusskolas viesmīļu un pavāru specialitāšu audzēkņiem strādās Komo profesionālās izglītības centra viesmīļu un pavāru audzēkņi, organizējot Komo apkārtnes virtuves meistarklasi miltu, gaļas, zivju un saldo ēdienu sagatavošanā un prezentēšanā, uzaicinātajiem Jelgavas pārtikas nozares speciālistiem.
Meistarklase paredzēta, lai Latvijā un Jelgavā popularizētu un sniegtu zināšanas par Komo apkārtnes tradicionālo ēdienu produktiem un to pagatavošanu. Komo tradicionālo garšu Jelgavā ienesīs šefpavārs un someljē Serdžio Mauri kopā ar Jelgavas Amatu vidusskolas skolotaju Ligitu Ziemeli.

Vakariņu ēdienkarte:

MENU’ DELICATEZZE LARIANE
  • Brezaola ar svaigu fjorone sieru un sīksīpoliem /Bresaola con fiorone fresco e cipollina/
  • Ezera zivju pastēte uz plāna maizes tosta /Patè di lago su cialda di pane tostato/
  • Saldi kūpināta forele ar mārrutku krēmu /Trota al fumo dolce con crema al rafano/
  • Misoltīno un polentas šķēle /Missoltino e crostone di polenta/
  • Maigi marinēta sīga /Lavarello in carpione delicato/
  • Rīsi un asara fileja salvijas aromātā /Riso e filetti di pesce persico dorato al profumo di salvia/
  • Stores eskalops sarkanvīna novārījumā ar jaunajiem dārzeņiem /Scaloppa di storione in riduzione di vino rosso e piccole verdure/
  • Mīkstā polenta ar Taledžo sieru /Polenta morbida al taleggio/
  • Riekstu torte ar riekstu mērci /Torta di noci e salsa al nocino/
  • Mjaša ar vaniļas mērci /Miascia con salsa alla vaniglia/
  • Tiramisu /Tiramisù/

Informācija par Serdžo Mauri

sergio


Serdžo Mauri gastronomijas jomā darbojas vai vairāk nekā 40 gadus, šajā laikā aktīvi iesaistoties ne tikai ēdiena gatavošanas procesā, bet arī itāliešu virtuves popularizēšanā un jauno pavāru izglītošanā. Viņš ir cieši saistīts ar tradicionālo virtuvi, vietējo produktu izzināšanu, lietošanu un popularizēšanu. Tāpat arī šefpavārs ir praktizējies gan divu, gan trīs Michelin zvaigžņu restorānos, kā arī pats nopelnījis vienu Michelin zvaigzni, ko saglabājis 6 gadus.

Latviešu
Stundu laiki

1. 8:00 - 8:40
2. 8:45 - 9:25
3. 9:35
- 10:15
4. 10:20
- 11:00
5. 11:40
- 12:20
6. 12:30
- 13:10
7. 13:15
- 13:55
8. 14:00
- 14:40
9. 14:45 - 15:25
10. 15:30 - 16:10
11. 16:15 - 16:55
12. 17:00 - 17:40
13. 17:45 - 18:25
14. 18:30 - 19:10
15. 19:15 - 19:55
16. 20:00 - 20:40

STUNDU SARAKSTS UN IZMAIŅAS

 

 

e-klase



uzdevumi.lv


Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija


Jelgavas pilsētas dome



 

Jelgavas Izglītības pārvalde

UNESCO

Europass CV


elektroniskais katalogs
JAVS bibliotēkas katalogs


Izglītība pieaugušajiem

ISIC
 


Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes. Piekrītot sīkdatņu izmantošanai, tiks nodrošināta tīmekļa vietnes optimāla darbība. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat, ka izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Detalizētāka informācija pieejama sīkdatņu izmantošanas politikā.