Drošāk brauksi, tālāk tiksi
(23.04.2024.)
Velosipēda lietošanas noteikumi (21.5 Kb)
Mācību prakse Nantēres apmācības un profesionālās pilnveides institūtā (IFPM) Francijā, projekta Erasmus+ ietvarā
(11.04.2024.)
Jelgavas Amatu vidusskolas vizāžistu un frizieru specialitātes audzēknes no 26. marta...
Medijpratības lekcija
(05.04.2024.)
4. aprīlī Jelgavas Amatu vidusskolā viesojās Latvijas Universitātes docente Klinta...
" id="gal2_nright3670"...
|
Pateicoties Jelgavas pilsētas pašvaldības un Jelgavas Izglītības pārvaldes atbalstam 2015.g. 17.maijā Jelgavas Amatu vidusskolas ēdināšanas pakalpojumu specialitātes komanda devās ceļā uz Itālijas pilsētu Brescia, lai piedalītos GRAN TROFEO DORO RISTORAZIONE ITALIANA 2015 konkursā. Liels paldies mūsu skolas direktorei Edītei Bišerei un skolas administrācijas komandai par iespēju piedalīties tik nozīmīgā konkursā.
Mūsu komanda piedalījās mācību ekskursijās piena pārstrādes uzņēmumos,vīnā darītavās, olīvu eļļas ieguves uzņēmumos. Apmeklējām arī CAST Alimenti skolu, kur piedalījāmies siera pasniegšanas meistarklasēs. Mūsu komanda apmeklēja dažādas izstādes un muzejus. Jelgavas Amatu vidusskolas komanda uzsāka savu prezentāciju piedāvājot Brescia pilsētas iedzīvotājiem degustēt Latvijas produktus. Paldies mūsu sponsoriem Dobeles dzirnavnieks, Iecavas eļļas , Skrīveru saldumi, Nākotnes gaļas pārstrāde,Ingas karameles, Svētes maize, Latvijas piens u.c.ražotājiem par atbalstu Latvijas prezentācijas galda veidošanā.Īpašu uzsvaru likām uz Zemgalē ražotajiem produktiem kurus cilvēki atzina par ļoti garšīgiem. Mūsu skolas viesmīļu komanda klāja galdu atbilstoši 16. gs. mākslinieka Vincenzo Campigleznai MISE EN PLACE ALLEGORIA D'AUTUNNO Tikmēr viruves komanda pils pagalmā gatavoja ēdienus iedvesmojoties no mākslinieka gleznām ANTIPASTO MANGIATORI DI RICOTTA, PRIMO PIATTO TAVOLA IMBANDITA, SECONDO PIATTO DISPENSA CON CIBARIE, DOLCE ALZATA CON FICHI, SUSINE, PESCHE E MELONI., ko viesmīļu komanda 1 stundas laikā prezentēja žūrijai un citu valstu delegāciju pārstāvjiem. Konkurss notika angļu, itāļu un franču valodā. Pēdējā konkursa dienā mūsu komanda parādīja savas zināšanas Itālijas vīnu pasniegšanā un prezentēšanā, atbilstoša Itālijas siera izvēlē, raksturošanā un pasniegšanā. Komanda ieinteresēja ar savu stāstu par Zemgali un Latvijā ražotajām eļļām. Žūrija augstu novērtēja Iecavas eļļu kvalitāti un gribētu tuvāk iepazīt eļļas ražotni. Arī virtuves komanda godam bija sagatavojusies olīvu eļļas degustācijai un testiem par Itālijas olīvu eļļu. Liels bija mūsu komandas prieks par komandas augsto novērtējumu konkursā. Īpašs paldies par ieguldīto darbu svešvalodu skolotājām Baibai Puščinskai , Agatei Stradei un Dacei Antužai. Paldies speciālistiem Rihardam Svjatskim un Ruslanam Buļipopam par palīdzību sagatavojot mājas darbu. Mūsu komandai sagatavoties konkursam palīdzēja ēdināšanas pakalpojumu specialitātes metodiskā vadītāja Aina Tāluma,skolotāji Bruno Šaperons, Ligita Ziemele, Madara Preimane, Jānis Ziemelis un Natālija Akmene. Mūsu komanda:Dmitrijs Kirilovs, Daņiels Sļotovs, Sintija Ļufte, Bruno Šaperons, Sintija Jurgina, Ligita Ziemele, Maira Skrebele. Vēlreiz mīļš paldies visiem,visiem, kas palīdzēja mums sagatavoties un piedalīties konkursā un gūt panākumus. Papildus informācija pieejama šeit |
|