Lieldienu ieskandināšanas pasākums
(28.03.2024.)
Klausījos, brīnījos,
Kas aiz kalna gavilēja:
Lieldieniņas braukšus brauca,...
Frankafonijas svētki
(27.03.2024.)
26.aprīlī Jelgavas Amatu vidusskola pavāru specialitātes audzēkņi un skolotāja...
Nordplus projekts “Vēsturiska pieeja ēdiena gatavošanas mācīšanai, lai attīstītu izpētes kompetences”
(15.03.2024.)
Šonedēļ, no 11. marta - 15. martam, Pērnavā, Igaunijā, norisinās Nordplus projekts...
|
Jelgavas Amatu vidusskolas ēdināšanas pakalpojumu specialitātes PAVĀRS audzēkņi Pasaules lielākās mācību stundas ietvaros piedāvā prezentāciju par Kurzemes - Zemgales ēšanas tradīcijām hercoga Jēkaba laikā 16 gs. Esam veikuši zinātnisko pētījumu par hercogistes laika ēšanas tradīcijām, par produktu daudzveidību un to pielietojumu mūsdienās. Rezultātā esam izstrādājuši pamatēdiena Hercoga bura un deserta Šarlotes skūpsts receptūras un veikuši ēdienu uzturvērtības aprēķinus. Ēdienu gatavošanas meistarklasi esam snieguši Jelgavas pilsētas ēdināšanas uzņēmumu vadītājiem un pavāriem, kas šos ēdienus ir iekļāvuši mūsu pilsētas uzņēmumu ēdienkartēs. Īpašo ēdienu degustāciju ar audzēkņu prezentāciju piedāvājam Jelgavas pilētas īpašajiem viesiem Jelgavas Amatu vidusskolas ēdienu degustācijas zālē. |
|